Η  ΓΕΝΝΗΣΗ  ΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η αφετηρία της Χριστιανικής πίστης, έιναι και η αρχή θεϊκών πράξεων από τη ζωή του Χριστού ώς τα Πάθη και την Ανάσταση, που κατέγραψαν οι Απόστολοι και δίδαξαν οι Ευαγγελιστές, για να χαράξουν τη νέα πορεία της ανθρωπότητας.

Ο ερχομός του Χριστού στον κόσμο, έφερε την αγάπη και τη δύναμη του Θεού στη γη μας. Ο Θεός που δε λυπήθηκε να προσφέρει τον Υιό Του για την σωτηρία των ανθρώπων, θα ήταν από τη γέννηση του Χριστού και μετά, ο Θεός στη διάθεση κάθε ανθρώπου.

Πιστεύουμε ότι η γέννηση του Χριστού, είναι η μεγαλύτερη χαρά, αγάπη και δύναμη που ήρθε στην ανθρωπότητα. Ο γεννημένος από την Παρθένο Μαρία, Σωτήρας Χριστός είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον άνθρωπο, να λύσει τα προβλήματά του, να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, να θεραπεύσει τις αρρώστιες του και να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Στη σημερινή εποχή που είναι οργανωμένη πολυσύνθετα και καταστρεπτικά, ζούμε συνειδητά ή ασυνείδητα μια συνεχή σταθερή και δυναμική διάβρωση του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Ποτέ ο άνθρωπος δεν ήταν τόσο ανήμπορος να διευθύνει τον εαυτό του. Η αφθονία των αγαθών, οι ανέσεις ή οι επιδιώξεις για να αποκτήσεις περισσότερα και προπαντός, οι επιθυμίες για πράγματα υπερβολικά, που δεν ικανοποιούνται από την διαρκή απληστία των υλιστικών προκλήσεων. Ο άνθρωπος και στις δύο περιπτώσεις, στην αφθονία και στην αγχωτική επιθυμία για υπρβολή, ζει το ίδιο δυστυχισμένος και νευρικός.

Στην απελπιστική αυτή κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου, τα Χριστούγεννα, η γέννηση του Μοναδικού Σωτήρα, Του είναι η μόνη λύση.

Ο Ιησούς Χριστός δεν ήλθε για να ιδρύσει μια θρησκεία ή για να μεταρρυθμίσει τον τότε κόσμο. Ήρθε με μοναδικό σκοπό να αλλάξει ριζικά τη ζωή του ανθρώπου. Το μαρτύριο του Χριστού πάνω στο Σταυρό, το αίμα που έχυσε για τον άνθρωπο, δεν ήταν πράξεις που θα χάριζαν στον κόσμο μια καλύτερη ζωή, αλλά ήταν πράξεις απαραίτητες, σύμφωνα με τη θεία αγάπη και δικαιοσύνη για μια καινούργια ζωή. Την ολοκληρωτικά αυτή νέα ζωή, που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός σε κάθε έναν, που ειλικρινά μετανοεί και ζητάει με πίστη τη Σωτηρία του, οι Πατέρες της εκκλησίας, μας την παρουσιάζουν με πολλά και διαφορετικά ονόματα. Την αποκαλούν «ανάπλαση, αποκατάσταση, ανόρθωση, αναμόρφωση, ανακαίνιση, αναγέννηση, νέα και αληθινή ζωή.»

Η γέννηση του Θεανθρώπου στον κόσμο, είναι και για μας, μια ευκαιρία τη χρονιά αυτή να αρχίσουμε μια καινούργια ζωή, αναγνωρίζοντας, ομολογώντας και ζητώντας με πίστη να έρθει στη ζωή μας ο Χριστός και να μας χαρίσει την εσωτερική  γαλήνη, το φως της πίστης και την πανανθρώπινη αγάπη και ειρήνη.

ΚΑΛΑ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!